Beluchting

Sproeikoppen van BETE worden onder andere gebruikt om verontreinigd water aan lucht bloot te stellen. Op deze manier kunnen vluchtige organische stoffen (VOS) en trihalomethanen (THM’s) worden verwijderd, door het oppervlak van het verontreinigde water dat aan lucht wordt blootgesteld te vergroten. Deze ongewenste chemicaliën worden door diffusie uit het water gehaald. Er zijn een aantal industrieën waar het gebruik van sproeikoppen voor beluchting regelmatig wordt toegepast, denk aan gemeentelijke watersystemen en afvalwaterzuiveringsinstallaties.

background
  • Soorten beluchting sproeikoppen

    Sproeikoppen voor beluchting worden gebruikt in twee verschillende soorten. Bij het type direct contact worden kleine druppeltjes in een langzaam bewegende luchtkolom of boven een waterreservoir gesproeid. Door het grote oppervlak dat door de kleine druppeltjes wordt blootgesteld, kunnen de VOC’s en THM’s gemakkelijker uit het water en in de lucht diffunderen. Dit type profiteert van sproeiers die kleine druppelgroottes produceren, zoals de spiraalvormige sproeier. Kleinere druppelgroottes verhogen de decontaminatie snelheid vanwege de overeenkomstige oppervlakte tot volumeverhouding.

    Water wordt aan de bovenkant van de kolom op een laag losse pakking gesproeid in een gepakte toren. Het verpakkingsmateriaal is nu bedekt met een dun laagje water dat door de zwaartekracht naar beneden loopt. Lucht wordt omhoog geblazen door de pakking in tegenstroom met de waterstroom. Het ingewikkelde pad dat het water en de lucht moeten volgen om door de pakking te gaan, zorgt voor een grote hoeveelheid vloeistofoppervlak waardoor de VOC’s en THM’s in de lucht kunnen diffunderen. Dit type toren profiteert van sproeiers die een uniforme spuitdekking bieden, zoals de BETE MaxiPass sproeier. De druppelgrootte is minder belangrijk in het type gepakte toren, aangezien het vloeistofoppervlak wordt gegenereerd door de pakking, niet door de spray zelf.

  • Consultancy & maatwerk

    Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke sproeier voor uw beluchting geschikt is. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg