Geurbestrijding

Veel industriële processen waarin organische verbindingen betrokken zijn veroorzaken geuren die onaangenaam zijn en moeten worden behandeld om de leefomgeving aanvaardbaar te maken door middel van geurbestrijding. Er zijn een aantal veel voorkomende toepassingen binnen de industrie. Denk aan middelen voor afvalwaterzuiveringsinstallaties, afvaloverslagstations, voedselverwerkingsinstallaties en chemische verwerkingsinstallaties. 

background
 • Verschillende manieren van geurbestrijding

  Er zijn grofweg drie manieren om de geur te beheersen (stank te bestrijden): met dekstoffen (coverant) maskeren, met deodoranten neutraliseren of met absorberende stoffen behandelen. Mistsproeiers werken het vaak het beste voor de meeste toepassingen vanwege het grote aantal zeer kleine druppeltjes. Hoe kleiner de druppeltjes, hoe meer oppervlak om mee te reageren en daarmee de geur te bestrijden. Geurbestrijding komt vaak voor bij afvalwater verwerkingsfaciliteiten en andere faciliteiten die organische verbindingen verwerken.

 • Geurbestrijding met BETE sproeiers

  In open-type scrubbersystemen zijn BETE sproeiers effectief door de fijne druppelgrootte die ze produceren, waardoor het reactie oppervlak wordt vergroot of de te beheersen geur wordt geabsorbeerd. In gaswassersystemen zijn BETE axiale wervelmondstukken over het algemeen het meest effectief om een ​​gelijkmatige verdeling over het pakkingoppervlak te bereiken en ervoor te zorgen dat er geen gas door de pakking heen gaat.

 • Geurbestrijding

  Geurbestrijding met behulp van EmiControls

  Geurbestrijding doormiddel van waterverneveling is een innovatieve oplossing van EmiControls. De geurcontrollers zorgen voor het neutraliseren van 60 tot 80% van de onaangename geuren (volgens norm UNI EN 13725). Op dit moment is de turbine van EmiControls de enige die het geurbindmiddel automatisch kan combineren. Deze is onschadelijk voor mens, dier en milieu. Er is ook de mogelijkheid om te werken met ammoniak. Geurbestrijding wordt op deze manier mogelijk voor vele verschillende toepassingen, van de voedingsindustrie tot rioolwaterzuiveringsinstallaties.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen voor geurbestrijding. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg