Luchtbevochtiging

Vochtigheid is een maat voor de hoeveel waterdamp die in de lucht aanwezig is. Het volume waterdamp dat in de lucht kan worden gehouden kan aanzienlijk variëren door temperatuur en druk; warme lucht is beter in staat om waterdamp vast te houden dan koude lucht. Daarom wordt vochtigheid vaak uitgedrukt in relatieve vochtigheid, wat overeenkomt met de werkelijke hoeveelheid waterdamp in de lucht in vergelijking met wat de lucht kan vasthouden onder de op dat moment aanwezige omgevingscondities van temperatuur en druk.

background
  • Luchtbevochtiging in industriële en commerciële processen

    In veel industriële en commerciële processen of in agrarische omgevingen is het noodzakelijk / voordelig om de luchtvochtigheid in een kanaal of ruimte te verhogen. Door fijne verneveling van water door middel van sproeiers kan de vochtigheidsgraad verhoogd worden. De kleine waterdruppeltjes die door deze sproeiers worden geproduceerd zijn in staat om snel te verdampen – zelfs bij normale omgevingstemperaturen- waardoor de hoeveelheid water die in de lucht aanwezig is wordt verhoogd. Meestal is slechts een relatief kleine hoeveelheid water nodig om te verdampen en daarmee de relatieve vochtigheid te verhogen. Dit verhoogt effectief de vochtigheidsgraad.

  • Luchtbevochtiging

  • BETE biedt een breed scala mist- en nevelsproeier series die bij ook lage druk toch een hele fijne verneveling bieden. Verdamping van water kan ook de temperatuur van de lucht verlagen, afhankelijk van de hoeveelheid toegevoegd water en de algehele verandering in luchtvochtigheid.

  • Consultancy & maatwerk

    Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen voor luchtbevochtiging. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg