Reinigen en wassen

Reinigen is het proces waarbij water of andere reinigingsvloeistoffen over een product of oppervlak worden verdeeld om verontreinigingen te verwijderen. BETE sproeikoppen kunnen dit was proces aanzienlijk verbeteren door een gerichte spray over het doelgebied te geven. Deze uniforme spuitdekking zorgt voor consistente en herhaalbare resultaten, waarbij de impact en het gebruik van de reinigingsmedia worden gemaximaliseerd. Grote hoeveelheden reinigingsvloeistoffen of hoge werkdrukken worden gebruikt om de impact van het was proces voor moeilijk te reinigen resten te maximaliseren.

background
 • Soorten sproeiers voor reinigen

  Vervuiling kan worden ingedeeld in drie categorieën, waardoor het type reinigings-/was mondstuk dat voor uw toepassing in aanmerking moet worden genomen, wordt beperkt. De volgende informatie moet worden gebruikt als een aanbeveling die bedoeld is om het kiezen van het juiste mondstuk te vergemakkelijken.

  Klasse 1 – lichte vervuiling
  Voorbeelden: poedermixers, mengen van schuurpoeder, vloeibare chemicaliën, groente- en fruitproducten
  • Bodem is vloeibaar residu of licht poeder en niet verankerd aan het oppervlak, kan gemakkelijk worden weggeveegd.
  • Spray impact is geen significante factor.

  Klasse 2 – matige vervuiling
  Voorbeelden: transportbanden, machineonderdelen, oliën, verven, lijmen, kookketels en fermentatietanks
  • Bodem is verankerd aan het oppervlak of product
  • Strategie van impact, temperatuur en chemicaliën die nodig zijn om grond te verwijderen
  • Herhaalde bevochtiging, impact en sommige chemicaliën die nodig zijn om vuil te verwijderen
  • Wassen en spoelen is noodzakelijk

  Klasse 3 – zware vervuiling
  Voorbeelden: Verven, vernis, asfalt, melasse, drukinkten, teer, zware chemicaliën

  • Bodem is zwaar aangekoekt aan het oppervlak
  • Langere verblijftijd helpt bij het reinigingsproces
  • Sproei impact breekt de vervuiling van het oppervlak af
  • Vaak worden vaste straalstromen gebruikt

 • Reinigen en wassen

  Soorten sproeiers voor reinigen

  Vlakke straal sproeiers zijn vaak zeer geschikt bij reinigen van transportbanden. Wanneer iets beweegt en moet worden gereinigd dan zijn vlakstralers vaak de beste keuze. Wanneer een hoge impactkracht nodig is voor reiniging zal een uit ons brede assortiment vlakstraal sproeiers u de meest optimale resultaten geven. Zo zal de SPN-serie (met extra lange “lepel” of de NF-serie (met smalle sproeihoek tot max. 65˚) een grote slagkracht geven zelfs bij relatief lage druk. De NFH-serie is vanwege een slijtvaste sproeiopening in Tungsten Carbide vaak de beste keuze bij hoge druk. Naast vlakstraal sproeiers kunnen wij u ook – in combinatie met draadnippel en wartelmoer- vlakstraal tips in de BJ- en BJH-serie bieden. Zo bent u heel flexibel in het uitwisselen van verschillende groottes.

  Ook van EXAIR  zijn er luchtmessen en andere oplossingen voor het reinigen en wassen.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de verschillende toepassingen voor industriële reiniging sproeiers. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg