Tank menging

In veel toepassingen is het noodzakelijk om de tankinhoud gemengd of geroerd te houden. Conventioneel mengen in een tank vereist mechanische mengcomponenten, zoals een grote motor aangedreven waaier. Veel toepassingen waarbij niet-mengbare vloeistoffen gemengd moeten worden gehouden of vaste stoffen gesuspendeerd moeten worden gedaan, kunnen echter worden gedaan met slechts een pomp en ondergedompelde sproeikoppen, waardoor de systeemcomplexiteit, kapitaalkosten en onderhoudsvereisten aanzienlijk worden verminderd.

background
 • BETE Sproeiers voor tank menging

  De BETE TurboMix vloeistofmengers worden volledig ondergedompeld onder de vloeistof in de tank en werken op basis van het simpele uitgangspunt dat wanneer de snelheid toeneemt, de druk afneemt. Ze zijn ontworpen om de snelheid van de vloeistof die in het mondstuk wordt gepompt op te nemen en om te zetten in een lagedrukzone die ervoor zorgt dat de omringende vloeistof in de tank in het mondstuk komt. Op deze manier wordt de verpompte vloeistof effectief gemengd met de tankinhoud, en de hoeveelheid vloeistof die uit het mondstuk komt is drie tot vijf keer de hoeveelheid verpompte vloeistof. Dit multiplicatoreffect zorgt voor een grotere mengefficiëntie terwijl een kleinere pompcapaciteit wordt gebruikt.

  tank menging

 • Verschillende mogelijkheden tank menging

  Zelfs nadat vloeistoffen zijn gecombineerd, kunnen mengmondstukken de gecombineerde vloeistof in beweging brengen. Als het mengsel bijvoorbeeld veel lichtere of zwaardere vaste stoffen bevat dan de vloeistof, voorkomt roeren dat ze gaan drijven of bezinken. Hetzelfde geldt voor vloeistoffen met twee verschillende dichtheden of mengsels van verbindingen op olie- en waterbasis. Bovendien kunnen uniforme vloeistoffen stagneren, wat de groei van bacteriën bevordert en gelaagdheid op basis van temperatuur. Door te roeren blijven de vaste stoffen gelijkmatig gesuspendeerd terwijl ook bacteriegroei door mengen wordt voorkomen.

  tank menging

 • Rondpompsysteem

  De meest voorkomende opstelling bestaat uit een rondpompsysteem. De zuigzijde van de pomp is aangesloten op de tank en zuigt de vloeistof via deze leiding af. De perszijde van de pomp wordt via leidingen naar de inlaat van het mondstuk geleid. De vloeistof wordt uit de tank, door de pomp en in het mondstuk gezogen. Meer vloeistof wordt meegesleept en uitgestoten uit het mondstuk.  De emitterende stroom plant zich door de tank voort en houdt de vloeistof in de tank in beweging. Met de sproeiers correct geplaatst, wordt er geroerd en gemengd zonder bewegende componenten in de tank. Andere opstellingen dan rondpompsystemen worden ook wijdverbreid gebruikt. Vers voer wordt naar de inlaat van het mondstuk gevoerd in plaats van het uit de tank te recyclen. Vermenging van het verse voer vindt onmiddellijk plaats met de inhoud van de tank en gaat dan verder met mengen terwijl de uitgangsstraal zich stroomafwaarts voortplant.

 • Consultancy & maatwerk

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke mondstukken voor tank menging voor u geschikt zijn. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg