Venturi gaswassen

Venturi gaswassen is een natwasproces waarbij gebruik wordt gemaakt van direct contact tussen het te wassen gas en het vloeibare middel. Het ontleent zijn naam aan en maakt gebruik van het venturi effect, waarbij een vloeistof zijn snelheid verhoogt naarmate het gebied waar hij doorheen stroomt kleiner wordt.

background
  • Hoe werkt venturi gaswassen?

    Bij venturi gaswassen stroomt het te wassen gas door een kanaal dat in dwarsdoorsnede smaller wordt, waardoor de gassnelheid toeneemt. Water of andere was vloeistoffen worden gewoonlijk axiaal in het smalste gedeelte van het kanaal gesproeid, bekend als de keel, waarbij de sproeiafmeting wordt aangepast aan de dwarsdoorsnede van het kanaal. De schuifkrachten die op de druppeltjes worden uitgeoefend, veroorzaakt door de turbulente lucht met hoge snelheid, vernevelt het water snel en zorgt voor een effectieve menging, waardoor een beter contact tussen gas en vloeistof mogelijk is. Deze toestand veroorzaakt een zeer efficiënte verzameling van deeltjes en kan worden gebruikt voor bepaalde gaswas toepassingen. De axiale spray met hoge snelheid kan de gasstroom door deze was sectie trekken. Het elimineert de noodzaak voor extra gas bewegende ventilatoren of blowers. Stroomafwaarts van het smalle gedeelte breidt het kanaal zich weer uit tot zijn oorspronkelijke grootte,

    Venturi gaswassen

  • Consultancy & maatwerk

    Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. We kijken graag welke sproeiers geschikt voor u zijn bij venturi gaswassen. Maak gebruik van de expertise van onze specialisten die graag met u mee denken. Zo bieden wij u graag een maatwerk oplossing aan. Neem contact met ons op voor advies.

Contact

Neem gerust contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw probleem. Maak gebruik van onze expertise en optimaliseer ook uw industriële proces.

info@spraybest.nl

+31 (0)20 497 67 80

Zwanenburgerdijk 335
NL-1161 NN, Zwanenburg